INGRIJIREA CORECTA A CALCULATORULUI
Nu lasa niciodata discheta in unitate, pentru ca datele pot curge din discheta si pot coroda sistemul interior al unitatii.
Dischetele trebuie rulate ingrijit si pastrate in suportul pentru creioane.
Dischetele trebuie curatate si lustruite cu crema o data pe saptamana.
Particulele metalice microscopice pot fi indepartate prin trecerea repetata a unui magnet puternic peste suprafata dischetei.
Particulele metalice mai incapatanate pot fi scoase cu praf de curatat si detergent.
Cand dati cu crema dischetele, aveti grija ca stratul sa fie uniform. Acesta va inlesni rotatia dischetelor in unitate, ceea ce va duce la imbunatatirea timpului de acces.
Nu indoi dischetele decat daca nu incap in unitate. Dischetele "mari" pot fi indoite si folosite in unitati "mici".
Nu introduceti niciodata dischetele cu capul in jos in unitate. Datele pot cadea de pe suprafata dischetei si pot bloca mecanismul intern al unitatii.
Dischetele nu pot fi copiate la xerox. Daca doriti sa va copiati datele, pur si simplu inserati doua dischete in unitate de cate ori modificati un document. Datele vor fi inrgistrate pe ambele dischete.
Dischetele nu pot fi introduse sau smulse din unitate daca becul rosu e aprins. Daca faceti asa ceva, datele s-ar putea deteriora serios si vor deveni neinteligibile.
Daca discheta e plina si mai aveti nevoie de spatiu, scoateti-o din unitate si scuturati-o viguros timp de doua minute. Astfel, datele se vor comprima suficient ca sa faca loc si pentru altele. Asigurati-va ca ati astupat in prealabil toate orificiile cu scotch, pentru a preveni pierderea datelor.
SI NU IN ULTIMUL RAND, DACA TINETI LA CALCULATORUL DUMNEAVOASTRA, NU FACETI NIMIC DIN CELE DESCRISE MAI SUS. VA ROG!
No comments:
Post a Comment